שיתוף תמונות עם הלקוח

יצאתם‭ ‬לטיול‭ ‬וחזרתם‭ ‬עם‭ ‬מאות‭ ‬תמונות‭ ‬המסכמות‭ ‬ימים‭ ‬של‭ ‬חוויות‭ ‬בלתי‭ ‬נשכחות‭.‬‭‬ נותר‭ ‬כעת‭ ‬לשתף‭ ‬את‭ ‬חבריכם‭ ‬לטיול‭ ‬בחווייה‭ ‬כפי‭ ‬שנצפתה‭ ‬מעין‭ ‬העדשה‭ ‬שלכם‭.‬‭‬ הבעיה‭ ‬היא‭ ‬שגם‭ ‬אם‭ ‬תקטינו‭ ‬מאוד‭ ‬את‭ ‬התמונות‭ ‬ותדחסו‭ ‬אותן‭ ‬כהוגן‭ ,‬עדיין‭ ‬משימת‭ ‬שליחת‭ ‬הקבצים‭ ‬עשוייה‭ ‬להיות‭ ‬בעייתית‭.‬ בעיה‭ ‬זו‭ ‬עשוייה‭ ‬לצוץ‭ ‬שוב‭ ‬לאחר‭ ‬יום‭ ‬צילומים‭ ‬ארוך‭ ‬בעבודה‭.‬ שליחת‭ ‬הקבצים‭ ‬בדוא"ל‭ ‬לא‭ ‬באה‭ ‬בחשבון‭,‬ אבל‭ ‬גם‭ ‬שליחת‭ ‬שליח‭ ‬עם‭ ‬תקליטור‭ ‬ללקוח‭ ‬רחוקה‭ ‬מלהיות‭ ‬כלכלית‭,‬ או‭ ‬מיידית‭.‬ לייטרום‭ ‬פותרת‭ ‬לכם‭ ‬בעיה‭ ‬זו‭ ‬באמצעות‭ ‬שיתוף‭ ‬אלבום‭ ‬תמונות‭ ‬דרך‭ ‬הענן‭ .‬‭‬כל‭ ‬שתצטרכו‭ ‬לעשות‭ ‬הוא‭ ‬לשלוח‭ ‬ללקוח‭,‬ או‭ ‬לחבריכם‭,‬‭‬ קישור‭ ‬לאלבום‭ ‬והם‭ ‬כבר‭ ‬יוכלו‭ ‬להסתדר.‭ ‬מאמר‭ ‬זה‭ ‬מסביר‭ ‬כיצד‭ ‬במספר‭ ‬צעדים‭ ‬פשוטים‭ ‬חייכם‭ ‬עשויים‭ ‬להשתפר‭.‬

שיתוף אוספים

לפני‭ ‬הכל‭ ‬נסביר‭ ‬שהאפשרויות‭ ‬הבאות‭ ‬תקפות‭ ‬לגירסאות‭ ‬האחרונות‭ ‬של‭ ‬לייטרום‭ .‬משמע‭ ‬לייטרום‭ ‬קלאסיק‭ ‬והגירסה‭ ‬שלפניה‭,‬ אך‭ ‬הן אינן ‬תקפות‭ ‬בלייטרום‭ ‬בגירסאות‭ ‬מוקדמות‭ ‬יותר‭.‬

כשלב‭ ‬ראשון‭ ‬עליכם‭ ‬לוודא‭ ‬שאפשרות‭ ‬הסנכרון‭ ‬למובייל‭ ‬מאופשרת‭.‬ לוחצים‭ ‬על‭ ‬הלוחית‭ ‬בפינה‭ ‬השמאלית‭ ‬העליונה‭ ‬של‭ ‬חלון‭ ‬התוכנה‭ ‬ומוודאים‭ ‬שאפשרות ‭ ‬Sync‭ ‬with‭ ‬Lightroom‭ ‬Mobile‭ ‬מאופשרת‭.‬ אם‭ ‬היא‭ ‬מושהית‭ (‬II‭)‬‭ ‬לוחצים‭ ‬על‭ ‬כפתור‭ ‬המשולש‭ ‬שלצד‭ ‬האפשרות‭.‬

כעת‭ ‬עליכם‭ ‬ליצור‭ ‬אוסף‭ ‬תמונות‭ .‬‭‬יש‭ ‬לסמן‭ ‬את‭ ‬התמונות‭ ‬הרצויות‭ ‬בתצוגת‭ ‬רשת‭ ‬ומתפריטCollections‭ ‬‭‬ יש‭ ‬לבחור‭ ‬בפקודה‭ ‬בפקודה‭ ‬Create‭ ‬Collection‭‬. בחלון‭ ‬שנפתח‭ ‬העניקו‭ ‬שם‭ ‬לאוסף‭ ,‬ודאו‭ ‬שאפשרות‭ ‬Include‭ ‬Selected‭ ‬Photos‭ ‬מסומנת‭,‬ בתחתית‭ ‬החלון‭ ‬סמנו‭ ‬את‭ ‬האפשרות‭ ‬Sync‭ ‬with‭ ‬Lightroom‭ ‬Mobile‭ ‬ואשרו‭ ‬את‭ ‬החלון‭ .‬אגב‭,‬ אם‭ ‬היה‭ ‬לכם‭ ‬כבר‭ ‬אוסף‭ ‬ואתם‭ ‬רוצים‭ ‬לשתף‭ ‬אותו‭ ‬פשוט‭ ‬לחצו‭ ‬על‭ ‬הריבוע‭ ‬שלצד‭ ‬שם‭ ‬האוסף‭ ‬בחלון‭ ‬האוספים‭.‬

עכשיו‭ ‬כשהאוסף‭ ‬מסומן‭ ‬נשאר‭ ‬ללחוץ‭ ‬על‭ ‬הכפתור‭ ‬.Make‭ ‬Public‭  ‬בשלב‭ ‬זה‭ ‬נראה‭ ‬שהתוכנה‭ ‬מייצרת‭ ‬כתובת‭ ‬אינטרנט‭ ‬לצד‭ ‬הכפתור‭ ‬שנלחץ‭.‬ לחיצה‭ ‬עליו‭ ‬תפתח‭ ‬את‭ ‬הדפדפן‭ ‬ותציג‭ ‬את‭ ‬התמונות‭.‬

אפשר‭ ‬לשלוח‭ ‬את‭ ‬הקישור‭ ‬לכל‭ ‬מי‭ ‬שרוצה‭ ,‬אגב‭,‬ אם‭ ‬מעוניינים‭ ‬בקישור‭ ‬קצר‭ ‬יותר מזה המופיע בשורת הכתובת בדפדפן, חוזרים‭ ‬לתוכנה‭ ,‬לוחצים‭ ‬על‭ ‬הקישור‭ ‬עם‭ ‬לחצן‭ ‬ימני‭ ‬בעכבר, בוחרים‭ ‬בפקודה‭ ‬Copy‭ ‬to‭ ‬Clipboard‭ ‬ ושולחים‭ ‬את‭ ‬הקישור‭ ‬ללקוח‭,‬ לחברים‭ ‬או‭ ‬לכל‭ ‬אחד‭ ‬אחר‭ .‬‭‬שימו‭ ‬לב‭ ‬שלאחר‭ ‬לחיצה‭ ‬על‭ ‬כפתור ‭ ‬Make Public‭ ‬הכפתור‭ ‬משתנה‭ ‬ל-‭,‬Make‭ ‬Private זאת‭ ‬כדי‭ ‬לאפשר‭ ‬למשתמש‭ ‬להתחרט‭ ‬ולהפסיק‭ ‬את‭ ‬השיתוף‭ ‬ולהפוך‭ ‬אותו‭ ‬לפרטי‭.‬

לחיצה‭ ‬על‭ ‬תמונה‭ ‬תציג‭ ‬אותה‭ ‬בהגדלה. בפינה‭ ‬הימנית‭ ‬התחתונה‭ ‬ניתן‭ ‬לעבור‭ ‬בין‭ ‬תמונות‭,‬ אפשר‭ ‬אפילו‭ ‬להוסיף‭ ‬הערה‭ ‬לתמונות‭ ‬ולצפות‭ ‬במידע‭ ‬על‭ ‬התמונה‭.‬

ואת‭ ‬מיקום‭ ‬צילום‭ ‬התמונה‭ ,‬כמובן‭ ‬אם‭ ‬מידע‭ ‬כזה‭ ‬קיים‭ ‬בתמונות‭ .‬כברירת‭ ‬מחדל‭ ‬כל‭ ‬התמונות‭ ‬באוסף‭ ‬יוצגו‭,‬ אבל‭ ‬אפשר‭ ‬להציג‭ ‬למשל‭ ‬רק‭ ‬את‭ ‬התמונות‭ ‬שסומנו‭ ‬בדגלון‭ ‬לבן‭.‬ אפשר‭ ‬על‭ ‬הדרך‭ ‬לשתף‭ ‬ברשתו‭ ‬חברתיות‭, ‬או‭ ‬להעתיק‭ ‬את‭ ‬הקישור‭ ‬לשליחה‭ ‬ללקוח‭,‬‭‬ או‭ ‬חברים‭.‬

מה‭ ‬שיפה‭ ‬כאן‭ ‬שהתמונות‭ ‬עדיין‭ ‬מסונכרנות‭ ‬עם‭ ‬לייטרום‭ .‬משמע‭ ,‬אם‭ ‬תבצעו‭ ‬שינוי‭ ‬כלשהו‭ ‬בתמונה‭ ‬היא‭ ‬תתעדכן‭ ‬באוסף‭ ‬המסונכרן‭.‬ כך‭ ‬שאם‭ ‬הלקוח‭ ‬ביקש‭ ‬תיקון‭ ‬כלשהו‭,‬ לאחר‭ ‬שהתיקון‭ ‬בוצע‭ ‬הוא‭ ‬יעודכן‭ ‬אוטומטית‭ ‬לאוסף‭ ‬המסונכרן‭.‬ זאת‭ ‬דרך‭ ‬יעילה‭ ‬לתקשר‭ ‬עם‭ ‬לקוחות‭ ‬וחברים‭, ‬לקבל‭ ‬משוב‭ ‬ולפעול‭ ‬בהתאם‭.‬

לסיכום‭-‬ אם‭ ‬בעבר‭ ‬הייתם‭ ‬צריכים‭ ‬להתאמץ‭ ‬ולייצא‭ ‬קבצים‭ ‬ללקוח‭- ‬ שיטה‭ ‬זו‭ ‬עשוייה‭ ‬לחסוך‭ ‬לכם‭ ‬לא‭ ‬מעט‭ ‬עבודה‭ ‬וכאבי‭ ‬ראש‭.‬ האפשרות‭ ‬להפוך‭ ‬את‭ ‬האוסף‭ ‬לפרטי‭ ‬בכל‭ ‬שלב‭ ‬לא‭ ‬פחות‭ ‬מגאונית‭.‬

לצפייה‭ ‬באוספים‭ ‬שסנכרנו‭ ‬לרשת‭ ‬נפעיל‭ ‬את‭ ‬הפקודה ‭ ‬“View your‭ ‬synced Collections on The‭ ‬Web”‭ ‬ מתפריט ‭ ‬.Helpבשלב‭ ‬זה‭ ‬יוזנק‭ ‬דפדפן‭ ‬האינטרנט‭ ‬ואם‭ ‬לא‭ ‬נכנסתם‭ ‬בעבר‭ ‬יתכן‭ ‬ויופיע‭ ‬חלון‭ ‬ובו‭ ‬יהיה‭ ‬עליכם‭ ‬להקליד‭ ‬את‭ ‬כתובת‭ ‬הדואר‭ ‬והסיסמה‭ ‬שלכם‭ ‬בענן‭.‬ כעבור‭ ‬מספר‭ ‬שניות‭ ‬האוספים‭ ‬יוצגו‭ ‬כרשימה‭ ‬בצידו‭ ‬השמאלי‭ ‬של‭ ‬החלון‭ .‬באופן‭ ‬עקרוני‭ ‬כל‭ ‬האוספים‭ ‬פרטיים‭,‬ עד‭ ‬שתחליטו‭ ‬לשתף‭ ‬אותם‭ ‬עם‭ ‬אחרים‭.‬ לחיצה‭ ‬על‭ ‬כפתור‭ ‬Shared‭ ‬בראש‭ ‬החלון‭ ‬תאפשר‭ ‬לשתף‭ ‬את‭ ‬האוסף‭ ‬המסומן.‭

‬בשלב‭ ‬זה‭ ‬ייפתח‭ ‬חלון‭ ‬ובו‭ ‬נוכל‭ ‬לשתף‭ ‬לאתר‭ ‬Portfolio‭ ‬של‭ ‬אדובי‭,‬ או‭ ‬לשתף‭ ‬את‭ ‬האלבום‭ .‬‭‬לשונית‭ ‬General‭ ‬תאפשר‭ ‬להעניק‭ ‬שם‭ ‬אחר‭ ‬לאוסף‭ ‬ולבחור‭ ‬בתמונת‭ ‬שער‭ ‬שונה‭,‬ בקטגוריה‭ ‬Slideshow‭ ‬ניתן‭ ‬לבחור‭ ‬איך‭ ‬התמונות‭ ‬יוצגו‭ ‬ובקטגוריה‭ ‬Share‭ ‬ממש‭ ‬לשתף‭ ‬את‭ ‬האלבום‭- ‬בקטגוריה זו ‭ ‬‭ ‬ניתן‭ ‬לאפשר‭ ‬הורדה‭ ‬של התמונות‭,‬ להציג‭ ‬את‭ ‬תגיות‭ ‬המידע שלהן

תגיות: לייטרום, טיפים, טריקים, לקוח, לקוחות, שיתוף, שליחה, חדר הסודות, Lightroom, Room of Secrets. Tips, Tricks, Keyboard Shortcuts, PhotoshopMaster, Yigal Levi, יגאל לוי, פוטושופמאסטר, Share, Link, Preset, קישור,  Auto Mask, Lightroom Web, המדריך המלא

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • Wix Twitter page